irinadehartie.blogspot.com Web analytics

marți, 4 august 2009

Gol de aer

Într-o zi m-am gândit să mă fac acoladă. Sau un H mare de mână. Să mă strecor printre strecurători şi să desenez nişte bucăţi de plural cu degetul strâmb de la mâna de scris. Îmi place mult să dansez cu capul în jos,dar nu prea pot. Nu prea am timp. Nu prea am voie. Şi-atunci mă cam strecor printre fructe şi îndulcitori şi îmi propun să fiu linie de caiet, peniţă de stilou sau ac de albină. Mă bate gândul să fiu într-o zi şi virguliţă de Ţ sau cratimă de mi-au. Colorez colorez colorez. Tu colorezi? Dacă da, aş putea să fiu puţin cărbune roşu-violet? Ia un creion roşu, ia un creion albastru şi fă-mă violetă ca trandafirii Teodorei din curtea-n pantă.
Într-o zi m-am gândit să mă fac zbor. Sau un J mare de mână.
Băncile se mai plimbă din când în când. Mă îndrăgostesc des de băieţii care merg la dentist în august. Francezii scriu altfel.
Dansează cu mine! Deşteaptă-te! Scoate-i capacul şi fă-mă să râd! Gâdilă-mă cu peniţe de stilou mov şi împleteşte-mi părul cu fire de muşeţel proaspăt. Fă-mă să râd!
Într-o zi o să mă fac nai. Sau un M mic de tipar.

3 comentarii:

Şerban Tomşa spunea...

Mă gândesc dacă aţi fi de acord să deveniţi, pentru câteva minute, foaia pe care un copil să scrie primele litere din viaţa lui. Mai jos, cu modestie, aş întrista şi eu albul hârtiei, cu un mic poem...

flavius spunea...

seara bună
nu încetează să mă bucure, să mă uimească puterea cuvintelor de a sfida orice evidenţă, de a lăsa fără sens orice lege care a vrut să facă din cuvinte unealtă, orice convenţie omenească... Mulţumesc. Şi bun venit în blogolumea genunchiului lumii... :)
Toate cele bune

K. spunea...

@Şerban Tomşa: Aş vrea să fiu hârtie albă pentru toţi copiii din lume. Să fiu scrisă de litere strâmbe şi greşeli şterse de lacrimi de ciudă. Atunci aş fi şi eu un om din cuvinte...

@flavius: multumesc pentru "vizita" si va primesc si eu cu bucurie in lumea mea de hartie