irinadehartie.blogspot.com Web analytics

luni, 3 august 2009

Pe sub genele oglindite în ochi


Din oglindă se strâmbau câteva gene britanice pierdute pe aleile cu medicamente rozalii. Şi regale. Aleile. Nasul se ascundea bine de buze, buzele se muşcau ca să nu descopere urechile încălzite, urechile se temeau să nu fie prea mari, părul încerca să le protejeze, părului îi era teamă de căldură, părul se chinuia să se tundă, părului îi era teamă de cuţite, părul se chiniuia tare să facă bine.
Sprâncenele erau ca să nu fie absente, fruntea era puţin lată şi puţin îngustă, puţin pătată şi încruntată şi mângâiată puţin de păr. Părul care se temea şi se chinuia.
Şi ochii..ochii...ochii se albăstreau şi îngheţau. Se topeau. Şi plouau. Şi părul îi ascundea şi pe ei câteodată, când câte un pictor îndrăzneţ îi compara cu bunătatea pânzelor refolosite. Părul voia să-i plouă mai puţin şi se mira de cât sunt de paraleli. Puţină lene şi puţină îndrăzneală. Cam aşa erau ochii.
Din oglindă ochii cuvioşi se topeau sub genele emigrante. Gene de asiatic emigrant peste ochi de rus beat şi timid. Roşu în obraji.

Niciun comentariu: