irinadehartie.blogspot.com Web analytics

miercuri, 19 august 2009

Bună dimineaţa cu scrisori şi basme

Când mă trezesc, pe la opt şi jumătate, în patul plin de flori galbene şi albe, cu tulpini aspre şi frunze catifelate, mă apropii de bucătăria care nu mai ştiu de ce miroase întotdeauna a porumb fiert şi brânză din Normandia, îmi spăl ochii cu apa de izvor din Kazahstan care curge mincinos în baie şi mă îmbrac în hainele de mătase, catifea şi brocart foarte verzi şi foarte subţiri, hotărâtă să mă arunc în oceanul orăşenesc care mă aşteaptă şi el la fel de nepregătit.
Că mă trezesc uneori în garaj şi mă îmbrac în materiale de construcţii şi uit să-mi deschis ochii, las apa pornită şi mânânc pereţii bucătăriei ca pe-un corn cu ciocolată, e altă poveste.
Ies din scara blocului de la adresa pe care n-o cunosc, intru pe gangul căruia-i lipseşte betonul doar deasupra şi mă îndrept tacticos către grădina cu zâne şi poştaşi, frumos aliniaţi ca să nu stârnească râsul copiilor.
Zâna s-a căsătorit cu poştaşul, furioasă pe fostul logodnic care nu-i scria scrisori. Apoi s-au dedublat şi s-au copiat, s-au scanat şi s-au uitat în oglinzi până s-a umplut grădina de zâne transparente şi poştaşi pe bicicletă care m-aşteaptă în fiecare dimineaţă, după ce cobor din patul meu plin de flori galbene şi albe cu tulpini aspre şi frunze catifelate.

5 comentarii:

Teodor spunea...

postasul scrie scrisori?:P

K. spunea...

nu, dar i le citeste pe`ale altora. cand o factura la curent, cand o scrisorica de dragoste...si ea isi alege..:)

Teodor spunea...

si de banii de pensii nu se atinge, zici :P

K. spunea...

ba da...cateodata ii cumpara zanei oglinzi mai lucioase. dar numai cu permisiunea batranilor de la scara vecina. cine nu si-ar dori la batranete un cartier de zane?Multe zane :)

Teodor spunea...

eu sunt modest, ma multumesc si cu o zana acum in tinerete :)