irinadehartie.blogspot.com Web analytics

vineri, 22 ianuarie 2010

Dorinţele ursului

Ursuleţul blând se urcă pe motocicleta albastră, scrise mare pe tablă: "superficialitate" şi plecă fără să regrete nicio clipă decizia.

Noi cercetăm şi astăzi cazul. Unii spun că ar fi stors sufletul din fiecare membru al familiei şi mai ales din pernele din pene de gâscă şi că durerea mea de picioare se trage din puterea lui, că ursuleţul bea cafea noaptea, călătorea cu avionul câte 24 de ore şi când ajungea în patul lui se îmbăta cu bere nefiltrată. Apoi dormea, se trezea mai blând şi se întorcea la noi. Până în ziua în care războiul nu l-a mai mulţumit, a luat motocicleta şi-a plecat supărat în lumea berilor filtrate obsesiv.
Ieri am primit o scrisoare telefonică. Spunea aşa:

"Sunt eu. Ursuleţul blând. Nu pot să dorm. Aveţi cumva un avion de ciocolată? Cu salată verde pe urechi? Cu năsuc de pilot candian? Cu puţină dragoste praf şi multă bătaie de cap în picioare? Mulţumesc. Cu respect, Ursuleţul blând, fost chiriaş, actual dispărut."

M-am liniştit. Ursuleţul blând a vândut motocicleta. I-am cumpărat o cameră la hotelul chiriaşilor dispăruţi. Sper să-l găsească mesagerul. Pe mine mă dor picioarele, pe el îl sâcâie distanţa. Nimeni nu ştie adevărul. Ursuleţul blând se hrănea cu bani pierduţi la şah.

"Alo? Sunt eu. Ursuleţul blând. Mi-am vândut urechile. Mă cam doare capul. Poţi să-mi arunci o stea de cerneală? Mi-aş pune-o după gât."

Mesagerul fură stele.

2 comentarii:

Şerban Tomşa spunea...

Dăruieşte-i ursuleţului blând un stilou sau un computer şi îţi va scrie o poezie. Sau poate va fi atât de iresponsabil, încât se va apuca să însăileze romane....

K. spunea...

Ursuleţul nu ştie să scrie. Dar aş putea să încerc să-l învăţ. Când se întoarce...Bănuiesc că acum joacă table pe undeva prin Pirinei. Dacă-l vedeţi, vă rog spuneţi-i că i-am găsit o sirenă.