irinadehartie.blogspot.com Web analytics

vineri, 19 februarie 2010

Ochi-seminţe

Ştii, cred că ochii tăi mă sperie. Cred că visez că te cunosc, apoi dispari, nu te mai cunosc, te cunosc de departe şi ochii tăi mă sperie. Genele lungi şi sprâncenele aproape pensate. Ştii, cred că încep să cred în lanţul de vieţi din carte. Cartea din Gara de Nord. Cred că într-una dinte ele (nu, nu în toate!) te-am cunoscut şi-am râs. Cred că nu mă speria nimic. Eram doar liniştită şi mă miram de cum pocnesc seminţele de smochine între dinţi. Şi dinţii tăi se hlizeau pe sub buzele groase, eu te întrebam de ce pielea mea e altfel decât a ta şi mă supăram pentru că nu-mi răspundeai niciodată cum trebuie. Să fi fost în urmă cu trei-patru suflete. Patinele se şterg de iarbă, scrisorile se plătesc la poştă şi sperieturile cauzate de ochi din alte vieţi se ornează cu seminţe coapte de smochine-domnişoare celebre printre nucii-copaci. Şi ochii tăi mă sperie.

6 comentarii:

strumfu spunea...

forte frumos....sper sa ai cat mai multi cititori....

Corin spunea...

Ochii aceia te-au lasat sa transpiri , si nu ti-au dat nici un raspuns , era doar frica , si neliniste de moment . Poate ar fi portrivit sa spun ... " cu ochi straini? " Prea multe caractere amestecate . Focul te stinge , vantul te alina , privirea te frige , nimic nu mai atinge . Ne-ai lasat pe noi , cititorii tai , sa interpretam . Defapt acesta a fost si scopul inca de la inceput . Un simplu licean - Corin -

alex`simplY spunea...

tare :D viziteaza si blogul meu http://alex-simply.blogspot.com

Anonim spunea...

Foarte frumos! Felicitari!

K. spunea...

@strumfu Mulţumesc mulţumesc ;)
@Corin Nu ştiu dacă ăsta a fost scopul, dar ochii celor care citesc ce scriu eu aici mă lasă şi pe mine să interpretez. Şi încerc să interpretez frumos. Mulţumesc, Corin-un licean complex.
@alex`simplY o vizitez :) tare
@ Mulţumesc, Alinutza. O să le transmit ochilor :))

Anonim spunea...

Eu iti multumesc pentru ca ne bucuri sufletele,pentru ca ador sa-ti citesc scrierile.Te pup draga mea Irina! :)