irinadehartie.blogspot.com Web analytics

marți, 9 februarie 2010

Sub coaja de nucă nervoasă .

În papucii de casă ascunde nuci bătrâne, strânse şi numărate de câte ori simte durere. Papuci albi, câteodată murdari, căptuşiţi cu nuci moarte şi picioare aproape zvelte. A avut întotdeauna impresia că una dintre şuviţele de păr salvat ar trebui transformată în coadă împletită de veveriţă. Filozofia e aproape simplă: să numeri orele peste ocean fără să le treci, să pretinzi că există gene de sus care se amestecă sălbatic cu cele de jos şi să crezi orbeşte în tot felul de papuci de casă. Cutiile pentru bijuterii sunt aşa de snoabe încât urechile ei atârnă fără cercei şi fără auz, modeste şi coapte ca o vacanţă de iarnă cu prosop legat la cap. Din trei în trei anotimpuri visează acelaşi tablou. Aproape două sute de lei noi şi-o mână de nisip ud. Câteodată doarme la etaj. Sau într-un castron cu salată asortată. Visele se păstrează la rece în nuci moarte ascunse în papuci de casă. Morala e aproape aceeaşi: să te tot îndrăgosteşti de o pijama gri şi-o oglindă atârnată provizoriu pe uşile de lemn de cireş plăpând ale unui dulap plin cu mitraliere!

Cuvinte cheie: mii de flori de cocă albastră şi-o roată de bicicletă ruptă şi nostalgică.

2 comentarii:

Lupu' spunea...

Poate nu privim destul de adanc prin ochi tai, poate fereastra nu a fost deschisa atat de bine incat vantul imaginatiei sa ne gadile pletele...
Imi place mult blogul tau:))

K. spunea...

Mulţumesc Darku. Cred că fiecare priveşte cât de adânc vrea. Fereastra nu are niciun cuvânt de zis atunci când vine vorba vânt şi plete.Mulţumesc încă o dată.