irinadehartie.blogspot.com Web analytics

luni, 1 februarie 2010

Cioc cioc! Sunt eu, casa ta.

La mine acasă schiez cu grisine pe parchetul murdar, mănânc ceapă roşie-rozalie-mov cu mandarine împortocaliate, îmi pun cercei cu biciclete fără benzină, las puzzleuri neterminate cu piese împrăştiate pe sub mese, înşir hainele în linii curbe după bunul plac al încărcătoarelor de telefoane, pun muzică boricua şi mă reinventez în oglinzile furate de alţii. La mine acasă, speriată de salata de vinete din părul albastru al ferestrelor, mă dau peste cap şi peste picioare, orice numai să termin de tăiat în formă de stele ciobite toate hârtiile, toate cărţile şi toate găleţile de gunoi pline cu discriminare. La mine acasă port şosete una de-un fel şi una de-un fel şi mă strâmb de câte ori pot la Moş Nicolae care nu vrea să înţeleagă că nu trebuie să vină în fiecare noapte de cinci spre şase. Eu îi spun "decembrie", el zice "mai", eu îi spun "noapte bună", el zice "flori de mătase pe văl albastru de mireasă care-şi aminteşte de o dragoste din viitorul îndepărtat şi doi decibeli în pantă critică şi tandră". Aşa e la mine acasă. Şi-mi place tare.

6 comentarii:

Anonim spunea...

si mie imi place la tine acasa ;o)

K. spunea...

Te aştept pe la mine, Fanfan! Dar să vii cu grisinele tale ca să schiem şi pe acoperiş :) Ceapă şi mandarine am eu pentru amândouă. :)

Anonim spunea...

Foarte frumos scrii,imi place tare mult :)chiar am de gand sa revin pe acest blog. Felicitari draga mea Irina!

K. spunea...

Alinutza, mulţumesc. Eu nu ştiu dacă scriu frumos, dar atunci când scriu sunt un picuţ mai fericită. Şi e bine să fii fericit :) Mulţumesc mult. Te mai aştept.

Anonim spunea...

Eu iti multumesc,pentru ca-mi bucuri sufletul:)

Ion Anamaria spunea...

Mi-am lansat si eu o mica facere ca sa ii spun asa de acasa.De…criza ne impinge la multe.In fine…Sunt cateva chestii pe care le fac eu,sau le cumap si le vand.Sunt chestii destul de speciale si de diferite de ce gasesti in mod obisnuit pe piata,si sunt la niste preturi foarte joas(dupa parerea mea,in comparatie cu alte locuri pe unde le-am mai vazut pe cele nefacute de mine).Asa ca te rog sa imi permiti sa imi pun adresa blogului pe al tau,si daca iti plac chestiile pe care le fac,poate mai recomanzi si altora.Ms

http://netshopingcenter.blogspot.com/2010/02/corpuri-de-iluminatlustrelampadarelampi.html