irinadehartie.blogspot.com Web analytics

sâmbătă, 4 septembrie 2010

Scrisoare fără intenţie

Ochii spre uşa de la balcon. Între două draperii aproape grena, peretele alb. Cearşafuri portocalii, culoare deschisă, călduţă şi timidă, care ştie să îmbrăţişeze picioarele şi peretele. Dacă după fericiri fără ochi (fericirea nu mai are ochi în pragul dimineţii) nu poţi să dormi, nu-ţi rămâne decât să te lipeşti de spatele gol al imaginaţiei, să-ncerci să nu te mişti prea brusc şi să te apuci din când în când de numărat oi ca să sperii visele. În părul imaginaţiei se pot mângâia ore nemăsurate, speranţe tocate la maşină şi emoţii care-şi promit să nu mai vorbească între ele şi să se revanşeze faţă de minte cu toată puterea pumnilor încordaţi. Să ajutăm dimineaţa să nu-şi fabrice ochi de plastic, să lăsăm buzele închise, să le spunem norilor povestea şuviţelor de dinainte de întoarcerea de-acasă, să nu ne lăsăm conduşi pe scările beciului spre damigeana cu realităţi crude. Cum să nu-nţelegi povestea? Lângă tine se poate visa un film, ştiai? Încearcă să dormi. Poate că visele înghit ochii şi prinţesele se trezesc dimineaţa lângă pereţi albi îmbrăţişaţi de cearşafuri portocalii fără privire. Pentru că tu n-ai ochi, imaginaţie.

7 comentarii:

zenobia spunea...

într-adevăr, imaginaţia are doar contururi abia ghicite. mă simt aici ca într-o încăpere în care timpul se măsoară în altă ordine,poate orizontală.

Amelian Pop spunea...

Superb! De curand ti-am descoperit blogul si tin sa iti spun ca ador sa-l citesc. Eu sunt nou in "comunitate" dar sper sa nu te superi daca te voi adauga pe blogul meu la Link List...

viomd spunea...

Imaginatia iti coloreaza viata.

viomd spunea...

Imaginatia iti coloreaza viata.

K. spunea...

Zenobia, mă bucur că la mine acasă timpul creşte altfel pentru oamenii cu imaginaţie neconturată. :) Mă bucur că imaginaţia mea se întâlneşte cu a ta din când în când. Mulţumesc.

K. spunea...

Amelian, mulţumesc mult. Nu există "comunitate", e aşa - o lume încurcată şi nedefinită. Mă bucur să fiu pe lista ta :)

K. spunea...

viomd - o colorează fără şevalet şi fără pensule. ce să mai cerem altceva? :)