irinadehartie.blogspot.com Web analytics

joi, 1 aprilie 2010

Poveşti pentru dinţi

Şi eu îţi răspund, pentru că mi-e teamă, cu ochii aproape închişi. Privire ascunsă pe sub pleoape, sub genele de mult dezlegate şi sub romanele scrise şi necitite în camere mari şi culori întredeschise. Fluier, colorez şi cedez nori pe cerurile îmbobocite şi speriate de clişeu, Kundera şi părul creţ. Eu credeam că fac bine ce fac. Şi că am principii. Că femeile sunt fluturi de sticlă şi copiii singurele ore liniştite ale dimineţii. La cinci dimineaţa cafeaua e mai puţin genială decât orice altă alegere făcută la câţiva ani după scrierea celei mai mari capodopere din sud. Dinţii mei de jos sunt puţin depărtaţi. Minţi pentru că n-am timp să spun tot adevărul şi adevărul nu se spune pe jumătate. Şi ochelarii se folosesc cu pietre mici de cristal-plastic. Am cutii pline de praf, cercei în buze nedesfăcute şi lacrimi nepregătite pentru lunile de vară în care oamenii îşi primesc acasă costumele sidefate. Semnele de carte se prefac în balerine când, de faţă cu tot universul, eu mă plimb pe aleile ochilor tăi şi mă sperii, întorc capul şi-apoi îţi analizez gramatical dinţii de jos.

8 comentarii:

Bucur spunea...

excelent articol,mi-a placut,sincer.

ake spunea...

nu numai ca femeile sunt fluturi de sticla, dar sticlele au forme alungite de femei, cu dopuri ce zboara ca fluturii cand isi desfac aripile

Şerban Tomşa spunea...

Sărbători fericite şi luminoase, Irina Alexandra!

bbm spunea...

fata de hartie.. interesant? si totusi de ce pseudonimu' asta?

K. spunea...

@Bucur, mulţumesc :)

@ake, fluturii şi fluturicile se ceartă cu sticlele şi sticleţii pe invenţia femeii.între timp, femeile îşi desfac aripile şi mai cântă puţin despre dopuri-fluturi.

@bbm nu prea-mi amintesc de ce, dar daca ar fi să inventez un motiv, mi-ar plăcea să fie pentru că hârtia se sperie de maşini şi pentru că o fată e o faţă cu ochi de pix. :)

K. spunea...

@Şerban Tomşa Mulţumesc din suflet!

Anonim spunea...

Ce interesant scrii!

Anonim spunea...

sunteti nebuni. cu totii