irinadehartie.blogspot.com Web analytics

luni, 24 noiembrie 2008

O iarna


O iarna. Iara din 2000. 2000-ul aproximativ. Poate era inainte. Sau acum. Nu...acum nu.
O iarna dupa sase ore de scoala. Eram la scoala? Da...cred ca da...Eram mici...Eram atat de mici incat incapeam sub zapada. Ieseam in pauze, pocneam de doua ori din degete si ne inghitea zapada cu toate particulele ei de mizerie si magie. Apoi altcineva pocnea o data si eram in fata clasei, la tabla, uzi din cap pana in picioare, cu zambetul pe buze si cu satisfactia unei femei mangaiate amantul de gheata, dar cu creta in mana. Eram la fel. Baieti si fete. Nu stiam ce gust are alcoolul. Ne deranja fumul si ne miscau cantecele profesorului de muzica. Eram indragostiti unii de ceilalti fara sa stim ce e dragostea. Eram foarte fericiti si foarte prinsi in capcana unei comunicari incostiente. Astazi tanjim toti dupa ea si nimeni nu stie sa ne-o dea inapoi.
Ea nr. 1 frecventeaza cercurile mondene si cluburile din capitala agatata de o cravata argintie.
Ea nr. 2 s-a indragostit de El nr.1 si se iubesc fara sa se arunce in zapada.
El nr. 1 o suna de nenumarate ori pe zi pe Ea nr.2 si nu gaseste portita pentru a ii spune ca i-ar fi placut sa primeasca de Craciun o iarna de dinainte de 2000 si ceva.
Ea nr. 3 e indragostita de masini de epoca.
Ea nr.4 e poate indragostita de un barbat care o tine legata cu zale de fier de maturitatea lui.
El nr. 2 are doua vieti. Una reala si una de vis in vis. Ii place asa. Se consoleaza cu somn. Are nevoie de gheata si de zapada si sta sub o turma de raze de soare care il prajesc in stilul anului 3000.
Niciunul din ei nu fumeaza.
In aproximatia iernii din 2000 Ea nr.4 s-a indragostit de El nr. 2 sub zapada. Apoi au iesit si nimeni n-a stiut. Au ajuns acasa fericiti.

2 comentarii:

Dan Gheorghe spunea...

fericire...cat e de simplu...

Unknown spunea...

hmm fericirea cat de rar o mai intalnim azi..:|