irinadehartie.blogspot.com Web analytics

joi, 13 noiembrie 2008

La vita e bella...

Pe străzile din Timişoara încă se mai plimbă ofiţerii activi de ulani. Se apleacă peste balustradă şi aruncă pietre în Bega cea singură şi murdară, iubesc ţărăncile din 700, se îmbracă mai mereu din Iulius Mall şi niciodată nu mănâncă înainte de ora 14:00.
Prin Timişoara umblă din când în când şi Prinţul Juan Carlos. Se ia de mână cu afişele electorale, se strâmbă la soarele ţigănos şi-apoi se întreabă de ce tot pleacă românii de la atâta bineţe şi atâta ortodoxie.
Pe undeva pe Take Ionescu l-am văzut ieri şi pe Bill Gates care a venit să numere licenţele din complexul studenţesc. Era un pic supărat, dar nu se aştepta la atâta verdeaţă, shaworma şi popcorn cu caramel.
Din Bastion ieri a ieşit chiar un balaur care îşi căuta consoarta disperat şi n-a ştiut unde să se plângă până nu a dat cu ochii de Joc Secund. A intrat acolo, a ascultat o conferinţă despre poezie şi filozofie şi s-a transformat în om de ştiinţă indiam. Îşi spune Gahatga Mandi şi nu mănâncă sub nicio formă dulceaţă de trandafiri.
Sub mine nimic. La apartamentul 5 nu se aude nimic. Se pare că încă nu au venit de la Paris. Probabil s-au întâlnit cu Dickens şi cu Charles si au fost reţinuti pentru autografe.
Vă rog, dacă îi vedeţi pe cei de la Beatles...spuneţi-le că îi aştept...Le-am indundat apartamentul...şi cred că li s-a umflat parchetul....

Niciun comentariu: