irinadehartie.blogspot.com Web analytics

vineri, 30 aprilie 2010

Grădinărit fără flori

Astăzi curăţ lalele. Le scot ghimpii. Le şterg de polen căzut. Le mângâi rădăcinile. Le acopăr cu o cămaşă lila şi le mint că sunt crini ca să le fac fericite. Acum două zile am adormit într-un leagăn mare şi roşu, înconujrată de chinezi mascaţi şi de muzici fără sursă. Azi-noapte am mers cu trenul şi în spatele meu un gând cu geacă portocalie a luat amendă pentru că n-avea bilet. Cred că am coborât la staţia cu balul mascat. Dar astăzi curăţ lalele. Astăzi nu plec niciunde. Stau acasă şi curăţ lalele în speranţa că într-o zi cineva o să le găsească atrăgătoare şi-o să le ia acasă fără să-şi pună mâna în cap după ultima atingere. Cineva trebuie să fie îngrijitor de lalele. Zic eu. Nu-ţi mai pune întrebări. E aşa de simplu.

5 comentarii:

ake spunea...

Chiar noi trebuie sa fim ingrijitori de lalele cu spini? cam da, daca nu poti sa fii lasat sa fii si altceva..dar eu nu vreau si nu accept chiar daca intr-un final voi fi sfarsit de durerea intepaturilor de spini

K. spunea...

Dacă vrei poţi să alegi mărgăritarul. Pune trei buchete mici într-un pahar de vin cu picior. Pune apă până la jumătate. Pune-l pe pervaz şi aşteaptă să se usuce. Şi-apoi nimic. Dar...ştii...cred că şi ei au spini. Trebuie să rişti :)

ake spunea...

Da, pot? Pot s-aleg? : )Atunci aleg mărgăritarul. Da' zahărul mărgăritar că e mai dulce. Am să fac o limonadă înţepătoare, şi-am s-o las pe pervaz la soare. Mărgăritarul se dizolvă mai repede în apă caldă...ceva procese chimice, mai multe nu ştiu să-ţi spun. Şi moleculele de zahăr se desfac şi se destind la soare. Pentru că bronzul dă bine pe picioare...de zahăr brun.

PicSie spunea...

Poate ai mai auzit asta, dar scrii imposibil de frumos. :)

chestia "jolie" foarte gentila spunea...

ce culori aveau lalelele? shi ce mashti erau la balul mascat?