irinadehartie.blogspot.com Web analytics

luni, 12 aprilie 2010

Din aventurile lui aprilie despre septembrie

Aparatul pentru picioare îşi pierde echilibrul. Coarda verde se preface în suc de mere căzute în august. Pe podeaua nespălată aleargă disciplinaţi nasturi de cămaşă roz, bucăţi de gheaţă şi taxiuri galbene fără numere. Să taci şi să nu suspini! Să spui ce trebuie când nu trebuie. Trei întrebări cu două răspunsuri nerăspunse. Să nu deschizi uşa înainte să plece! Jocurile se inventează în mers. Şi dacă aştepţi? Să nu aştepţi! Poduri cu picioare de chibrite şi scobitori gemene. Cu paşi mari pe ierburi mici şi gânduri ilegale sub bănci de lemn verde scorojit. Exact între începutul lui septembrie şi schimbul de tură al stelelor stă leneşă ziua catalanilor.

7 comentarii:

Anonim spunea...

tu iei ceva medicamente? poate nu le iei bine, ai intrebat doctorul, poate ti-a dat ceva gresit...daca te-ai apucat de droguri sau ceva alcoale, parerea mea e ca nu-ti fac bine. nu toti suporta stimulentele astea la fel de bine ca hemingway, jack london, nichita...

cu drag si grija pentru tineretul tarii, Alberta

Anonim spunea...

vezi, oamenii astia nu-mi plac. cei de genul tau. de ce nu accepti si critici, de ce nu postezi toate comentariile, sau vrei sa te minti i continuare?

K. spunea...

Dragă Alberta,

Nu ţi-am răspuns mai devreme pentru că am mers la medic ca să vedem dacă putem face ceva cu problema mea. Din păcate zice că e incurabil şi că agravarea e absolut inevitabilă. Cât despre droguri şi alcool, încerc să mă stăpânesc- spre binele naţiunii- dar nu ştiu dacă o să îmi iasă. La următoarea întâlnire cu Hemingway, Johnny Depp şi femeia de serviciu de la şcoală, o să dezbatem tema şi-o să te ţin la curent.

Şi da...îmi place foarte mult să mă mint. Sunt fericită. Tu, Alberta?

Anonim spunea...

la ce si cum scrii, ma indoiesc ca esti fericita. incearca sa scapi de frustrari scriind ceva coerent. Chiar daca nu-ti va reusi din prima, continua sa o faci,ptr ca esti pe drumul cel bun. poate chiar vei reusi sa ajungi scriitoare de succes intr-o zi, vad ca ai vocabular. fara rautate iti spun, lasa deoparte frustrarile ca nu poti scrie si altfel si incearca ce ti-am zis
cu drag, alberta

ake spunea...

draga anonim sau alberta, ca nici nu stiu cum sa te iau...din fatza, sau prin spate... Daca nu-ti plac "oamenii astia" te poftesc direct afara pe usa blogosferei...iar in drumul tau te poti opri pe la cancanpunctro...sunt convins ca vei gasi lecturi lejere, asa ca pentru tine...

K. spunea...

Alberta dragă,

Deşi eşti exagerat de drăguţă oferindu-mi atâta încredere (puţin ciudat totuşi citind comentariile anterioare), cred că voi rămâne cu frustrările mele lipsite de coerenţă. Apreciez eforturile şi grija pentru "tineretul ţării" şi cariera mea de "scriitoare de succes", dar te rog să nu te laşi doborâtă de superficialitatea cuvintelor mele.

K. spunea...

@ake :D Nu mai zic nimic ca să nu ne sară "doamna A" în cap. Oricum cred că şi tu "te-ai apucat de droguri sau ceva alcoale", ca şi mine :)) Mulţumesc. Cu mult drag.