irinadehartie.blogspot.com Web analytics

miercuri, 14 octombrie 2009

Lichidare de stoc

Mi-am închis umbrela. Şi a început să plouă.

Peste catedrală ploua cu pantofi. Pantofi de toate mărimile (chiar şi cele mici pe care fetele scunde nu le găsesc în magazine), toate culorile (chiar şi cu fluturi), pentru toate anotimpurile (chiar şi pentru dorul de anotimpuri sâmbătă seara).
Turla era agitată, norii se spărgeau mai tare. Turla se liniştea, norii se crăpau din nou.
Pantofi albi, mici, de bebeluş, botine grele, transparente, de prostituată, cizme de război pline de sânge, sandale curate de femeie frumoasă, tenişi de cârpe roşii pentru sportivi creativi. Tocurile îi băteau la poartă grădinii bisericii, iar tălpile rupte de drum căutau adăpost printre ţigle. Dincolo de calea ferată oamenii se închinau pierduţi în haosul comerţului ceresc. Cine-a cerut pantofi? Cine îi vinde? Cine-i returnează? Cât costă cei cu toc de cinşpe? Răspunsul întârzie. Răspunsurile întârzie. Cineva s-a săturat de comerţul cu pantofi şi mofturoşi.

Mi-am închis umbrela colorată, am aşezat geanta cu grijă pe mânerul de la uşa catedralei, am trecut strada înapoi, mi-am scos pantofii şi-am plouat pământul cu picioare desculţe ca-n filmele indiene cu pistruiaţi.

11 comentarii:

Monomaniac spunea...

pantofii tai au calcat malurile mele. pacat ca nu se cunoaste mal cu pantof.
un lucru e sigur: picioarele desculte sunt mai sincere! si pentru sezonul toamna-iarna avem sosete din bumbac de incredere 100%!

K. spunea...

Pantofii mei se descalţă de picioare şi-şi râd fiecare pas ca şi cum malurile ar fi de plastic albastru, nu de nisip fin căzut din părul îndrăgostiţilor pe plajă...

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

pantofilor desculti le place sa se plimbe pe iarba uda, le plac siretele innodate si tocurile de portelan ;o)

Şerban Tomşa spunea...

Pantofii tăi sunt un fel de aripi. Conduri împărăteşti... Cu ei poţi trece vămile fericirii şi ale ţinutului unde te aşteaptă tinereţea fără bătrâneţe... Îmi amintesc de un inspirat poem pe care Cărtărescu îl scrisese în tinereţe :
"Papucii tăi cu toc înalt, din piele de om,
când îi întreb despre tine, îmi răspund : Nem tudom..."
Te rog să accepţi să ne vorbim la persoana a doua singular...

Şerban Tomşa spunea...

Mă gândesc că putem comunica mai bine aşa...

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

(offtopic :D)
Buna!

Suntem bloggerii Zizzou (http://zizzou.wordpress.com), Brightie (http://partealuminoasa.wordpress.com) si Luana (http://www.angles.ro). Sub motto-ul "Vrem sa iti citim blogul!"organizam un mic concurs: saptamanal propunem cititorilor nostri 3 bloguri care ne plac si ei il voteaza timp de o saptamana pe cel preferat. La sfarsitul saptamanii de votare, blogul cel mai votat va fi desemnat castigatorul competitiei, primind in schimb: un review din partea noastra si afisarea banner-ului/linkului in roll-ul blogurilor partenere pentru o perioada de o saptamana.

Saptamana aceasta blogul tau a fost propus, alaturi de alte doua bloguri, sa participe in competitia Get In Roll si va aparea la adresa de aici: http://zizzou.wordpress.com/get-in-roll/. Scopul acestui concurs este acela de a face cunoscute cititorilor nostrii bloguri noi si interesante, oferindu-le in acelasi timp promovare.


Mai multe informatii le poti afla de la adresa:

http://zizzou.wordpress.com/get-in-roll

Daca nu vrei ca blogul tau sa ia parte in mini-concursul nostru, trebuie numai sa ne anunti pe adresa aceasta

get.in.roll@gmail.com

Pentru orice intrebare, propunere sau obiectie ne poti contacta la aceeasi adresa.

Irina spunea...

@Fanfan: Pantofii desculţi cu şireturi şi tocuri sunt visele prinţeselor cu păr din piele de şarpe şi nevoie de dragoste proporţională cu ploaia. Pantofii desculţi sunt ca rochiile albe de pânză topită.
@Şerban Tomşa: Sunt obişnuită cu sistemul spaniol în care elevii şi studenţii le spun profesorilor, indiferent de vârstă, pe nume, aşa că n-ar trebui să-mi fie greu. Mulţumesc, Şerban.

Irina spunea...

@Blogu' in Roll: Mulţumesc pentru nominalizare. Mă simt ca la Oscar. Ca să nu zic ca la Nobel :)

Madi spunea...

Foarte frumos ce scrii tu aici :)