irinadehartie.blogspot.com Web analytics

miercuri, 18 noiembrie 2009

Chestionar

Şi eu mă întreb, fără niciun pic de pasiune, artă sau imaginaţie, cum arată casa ta. Mă gândesc dacă stai cu chirie, în cămin, la hotel sau dacă te-ai mutat recent, dacă ai moştenit-o sau dacă iubeşti pe cineva numai ca să nu iubeşti direct broasca şi dublura cheii primită la a doua aniversare. Fără artă. Destul de evident. Mă întreb dacă ai covoare sau te bucură papucii pe parchet. Poate că nu prea-ţi plac papucii. De unde să ştiu eu? Dacă ai mochete sau covoare persane. Ai perdele lungi, albe şi agitate sau te sperii de fiecare dată când aprinzi lumina şi vezi că de la blocul din faţă ţi se aruncă plini de tandreţe ochi cocoşaţi. Poate în faţa ta se pleacă un cartier de case. Ai frigider mic, mare, alb, gri sau răceşti berile în chiuvetă? Şi cu ce pastă de dinţi te speli pe mâini când eşti copil, beat sau plictisit? Cât despre pat...e mare? Dublu? Saltea cu arcuri? Sau mic? Apă? Paie? Dacă ai lenjerie colorată, n-o băga la spălat cu cămăşile albe! Ai multe cămăşi albe? Dacă ai lenjerie albă şi plapumă groasă cred că nu dormi singur. Dacă ţi-e teamă să dărâmi teancul de cărţi înseamnă că...Dar ai teancul de cărţi? Îl ţii pe birou? Ai birou? Poate scrii pe masa din bucătărie. Sau poate că găteşti în pat. Pe măsuţa de sticlă de lângă pat. A nu! Asta e măsuţa mea. Nu poţi să scrii pe ea. Te descalţi la uşă? Poate că împarţi clădirea cu doi bătrâni îndrăgostiţi. Sau poate ai câini şi pisici şi surori sau părinţi. Poate că n-ai vrea să ai interfon, dar n-ai ce să faci. La ce număr stai? Ai musafiri? Mai vorbim.

Am impresia că n-ai prea multe cămăşi albe. Poate alte culori.

7 comentarii:

Şerban Tomşa spunea...

"Şi eu mă întreb, fără niciun pic de pasiune, artă sau imaginaţie, dacă aveai codiţe când erai mică şi învăţătoarea ţi le vâna cu grebla răzbunătoare a mâinilor sau dacă erai tunsă băieţeşte, spre bucuria tatălui. Dacă aveai un pisoi negru ori tărcat căruia să îi povesteai cum se umple lumea de fluturi albi şi portocalii, când vedeai un băiat trecând singur prin gâtul clepsidrei. Dacă păpuşa ta ştia să vorbească şi să cheme mai aproape pădurile cu căprioare albastre şi urşi deghizaţi în magi. Dacă îţi plăcea să prinzi lumina între filele cărţilor de poveşti şi dacă adormeai uneori cu capul pe silabele rostite de o stea rătăcită pe sub perna ta..."

K. spunea...

Iar eu răspund sincer: Ce frumos, Şerban Tomşa!!! Ce replică! Mulţumesc. Cât despre mine...tunsă franţuzeşte, pe rotund. Aproape tot timpul. Mai ales în parc şi mai ales în prima zi de şcoală :) Spre bucuria fotografiilor de astăzi.

Şerban Tomşa spunea...

Am greşit un accent, în mod grosolan, Irina Alexandra. Fascinat de frazarea ta, am copiat mecanic începutul :"Şi eu mă întreb fără niciun pic de pasiune, artă sau imaginaţie..." Ca să reflecte adevărul adevărat, trebuia să scriu aşa : "Şi eu mă întreb, fără niciun pic de artă sau imaginaţie, dar cu inima bătând mai repede..." Mi-am dat seama prea târziu, după ce postasem textul... Te rog să mă ierţi ! :-<

Şerban Tomşa spunea...

"...pisoi negru ori tărcat căruia îi povesteai..."
"Ca textul să reflecte adevărul adevărat..."
Cea mai bună dovadă că întrebările mele sunt încărcate de afectivitate sunt greşelile făcute pe tastatură şi apărute în text...:)

Şerban Tomşa spunea...

Ai, pe blogul meu, o surpriză.

culegătoarea de dimineți spunea...

îţi dăruiesc blogul de aur pentru că scrii minunat! şi iubesc blogul tău! :)

manda daniel spunea...

Afla acum cum poti castiga intre 7 $ si 35 $ pe zi muncind doar 1 - 2 ore pe net!
Sunt dispus sa-ti zic exact metodele pe care le folosesc pentru a castiga intre 7 si 35 $ pe zi. Daca esti dornic sa castigi bani respecti pasii pe care ti voi zice si vei reusi garantat.

Draga prietene,
Vom Lucra cu Marele si Cunoscutul GooGle nu cu o companie Fantoma.
Retine, Google AdSense este GRATIS !

NU exista nimic de cumparat sau de vandut!!

Daca va intereseaza si vreti sa aflati mai multe despre aceasta afacere accesati aceasta adresa:
http://castiga-bani-online.webgarden.ro/

sau la adresa de email : mandadaniel2009@yahoo.com