irinadehartie.blogspot.com Web analytics

miercuri, 25 noiembrie 2009

Birds of Paradise


A fost de atâtea ori miercuri, ora 10:58...În ciorapii mei dorm zece degete. Pe mână inelul se scobeşte-n piatră. Am impresia că genunchiul stâng e obosit şi sătul de nemulţumirea mea cu privirea la formele lui. Pocneşte când merg. A fost miercuri şi săptămâna trecută. Şi-aproape sigur a fost şi 11:00.
Pe cerul gurii, ciocolata fierbinte se ceartă cu pielea. Cerul - aşa de umed, întunecat şi ars de ciocolată. Gura cerului închisă. Şşşşşttt.În visele chelneriţelor fotbalişti copilăroşi îşi îneacă emoţia-n limonadă verde. În visele mele pelerinajul către Calafat se accentuează pe un deal, într-o pădure cu frunze rotunde şi colorate. Există păsări ale paradisului care se încăpăţânează să spele pe jos, să şteargă praful de pe crengi şi-apoi să danseze. Nu ştiu cum reuşesc, dar din penele negre nu li se mai văd decât ochii şi-o fustă de paiete-albastre. Cerul gurii mele e populat de păsări netalentate. Ciocolata arde şi ea.

2 comentarii:

MagazinOnline spunea...

daca vrei sa iti faci un cadou de Craciun , participa la concursul organizat de MagazineOnline si Ianculescul Blog – premii exclusiv pentru fete – http://ianculescul.blogspot.com/2009/11/concurs.html

Julian spunea...

"O lume... carstica intr`un vis ermetic. Pseudo-demiurgul diletant cauta izbavire de viciul inept al savarsirii in verva perfectiunii. O pata de culoare si sufletul petalei tumefiat in nuante... levanta zenitului. Suspina un gand, cu mai si tei ce`aduc asceza, reconstruind visul in nuante elective de violet... si se deschide, si garbovirea e risipa.
Erau finele ontologice, tranzite in primordiul deslusirii, ce relevau a zborul felurimii spre paradisul antrenant anevoie, caci intregul survine absolutul in pofida partilor constitutive."
Pentru mine "Pasarea Paradisului" e zona dintre realitate si iluzie, mister si derizoriu, esenta si aparenta; planul transcedental al idealului cu reverberatii telurice echivoce; e calea spre noi, spre ce nu putem da la schimb si ce ne tine in viata... spre vise.