irinadehartie.blogspot.com Web analytics

miercuri, 2 septembrie 2009

Gônoprojatontri Bangladesh

În Bangladeş ne cam plictisim. Avem nevoie de apă, de ziare şi de şosete curate. Câteodată înotăm în spir(i)t şi flirtăm cu soldaţii revoluţionari. Băieţii încearcă să se apropie de femeie, ea fuge şi povestea se întoarce la rădăcinile-i mucegăite regeşte. În Bangladeş hotelul e murdar. Şi are nevoie de oameni ca să-şi hrănească pofta de grotesc şi de haz. Şi sânge-albastru de bărbaţi cu sticle de Blue Curaçao ascunse-n saci de rafie cu dungi întrerupte şi sufleţele sălbatice.
Ceilalţi sunt veseli şi-mpiedicaţi. Pe mine mă cam bate vântul în Bangaldeş. Tocmai când mă decisesem să fiu solară.
Mâine vreau să-mi vând urechile cu trei Taka şi să-mi cumpăr două unghii frumoase cu patru. Pe cel care-mi lipseşte-l inventez, convinsă astăzi de puterea imaginaţiilor. În bengali mâinile mele sunt mai reci decât în spaniolă.
Imperiul Marilor Moguli mă copleşeşte.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Cat costa un voiaj in Bangladesh? in buzunarul de la soseta dreapta am gasit un taka ... in buzunarul de la soseta stanga bate vantul ... Pentru inca un Taka, ofer o soseta curata. Si m-am gandit bine ... mi-as da urechile de rezerva pe ochi frumosi :o)

K. spunea...

Voiajul costă două pliculeţe de balsam de rufe mnultifuncţional. Trebuie să spele şosete, să învingă vântul şi să pună cercei în urechile fetelor cu ochi frumosi. :)