irinadehartie.blogspot.com Web analytics

marți, 8 martie 2011

Când dorm ei doi plouă cu caramele

Când dorm -pentru că abia dorm- ei doi se ţin în braţe de departe, de la marginea patului, de pe canapeaua stricată, aproape bolnavă de-atâta vis şi-atâtea accente şi-atâtea vocale şi multe zgomote plimbăreţe, de-atâtea clipe de linişte, de-atâta fotbal nejucat şi neajutorat, de-atâta neputinţă şi-atâta dormit tălpi în tălpi. "Acolo e locul meu." Eu am dormit toată viaţa la perete. De obicei peretele vine acolo unde sunt eu. E ca şi cum intruşi în mărime naturală, intruşi cu nume de câini blânzi şi colţi de zambile, se amestecă în legătura ta cu peretele, mâna ta pe perete, peretele tău şi mila.
Mânâncă covrigi şi ridichii şi lapte bătut. A treia zi. Singură, aproape hotărâtă, mănâncă ridichii cu ochii sprijiniţi de castronul de lemn plin cu caramele care au plouat peste locul de la perete, au plouat fericite. Când dorm.

6 comentarii:

i. spunea...

Atunci când vom visa că nu mai e mult timp până când liniștiți vom dormi, milioane de ghiocei în deșert vor răsări. Când stelele se vor topi pe toate cele patru pleoape, atunci vom ști, în sfârsit, ce-i aia noapte. Diminețile pe chipul tău o să se strecoare un sărut, două zâmbete și o floare. O floare din inocente raze solare. Până atunci mă îmbrac în zile albe. Albe ca zăpada dintr-o mină pustie pe timp de vară.

K. spunea...

iDream...de ce nu pot să-ţi văd blogul? Poate că aş vrea. Mulţumesc pentru comentariile lungi şi frumoase.

i. spunea...

Blogul meul îl găsești scris pe o pânză de păianjen din cămara visurilor tale. Enjoy it! :D

K. spunea...

Am făcut curat ieri. Sorry.

i. spunea...

Atunci blogul meu s-a transformat într-o anexă a blogului tău. Așa cum inima ta va deveni o anexă la inima mea. Și viceversa. Mulțumesc frumos! Îți mulțumesc că existi și îți mai mulțumesc și pentru blogul tău, care pentru mine a devenit blogul minunilor. Pentru mine doar tu poți face minuni.

K. spunea...

iTHINK că e foarte frumos ce spui, dar exagerezi. mulţumesc pentru comentarii.