irinadehartie.blogspot.com Web analytics

luni, 2 martie 2009

Mariah din spatele satelitului


De pe cealaltă parte a satelitului încărcat cu semnificaţii care mai de care mai sofisticate coboară în data de 28 februarie a fiecărui an Mariah. Dezbrăcată de paliditatea fetiţelor de 16 ani care defilează pe podiumul de la Milano, prinţesa îşi îngăduie o singură vizită pe Pământ pe an. Mariah nu e orice femeie. E la fel de frumoasă ca mama ta, dar nu are niciun strop de candoare. E simplă, crudă şi de cele mai multe ori nemiloasă. Când insipră pe Mariah o doare sufletul. Sufletul acela de carne, bucata care are termen de garanţie şi pe care ea l-a depăşit de mult. Despre femeia care coboară din lună s-au spus multe. De cele mai multe ori că e urâtă. Noi (specialiştii în femei de pe lună) spunem că e doar o consecinţă a lipsei ei de toleranţă. Că e o fiinţă de o frumuseţe telenovelistică, dar că mişcarea strictă a braţelor şi colţii care se întrezăesc câteodată în spatele zâmbetului, îi fac pe ceilalţi să o perceapă negativ.
Mariah nu are nicio legătură cu Japonia, dar de multe ori i s-a spus că pare un personaj de desene anime. Că are ochi mari, nu oblici, ci sub formă de găleată, şi că în 90 % din vizite s-a observat o lacrimă în formă exagerată de stea în colţul ochiului. Femeia din lună se supără adesea pe observaţiile criticilor noştri specializaţi în feminism extrapământean, iar noi (cei care facem legăturile) încercăm să o lămurim că durerea din capul pieptului nu are nicio legătură cu ce scrie la ziarul local.
Femeia nipono-lunară vine pe Pământ degeaba. Nu vine nici cu scop, nici cu gânduri, doar cu precizie.
Venea.
Iată că-n anul 2009 femeia din lună s-a abţinut de la vizită. Poate că a murit. Sau poate că e sătulă de voturi, campanii şi ecologie. Poate n-a avut bani de bilet, poate mijlocul lunar de transport s-a prăbuşit în gol sau poate că cineva a avertizat-o că vor s-o închidă. N-a mai venit...Femeia din lună s-a prefăcut în absenţa femeii din lună. Acum două zile lumea a purtat doliu fără să ştie.

5 comentarii:

Cadu & Cris spunea...

Gracias por tu comentario en nuestro blog. Aunque no entendamos casi nada, tu blog nos parece interesante.
Si alguna vez vienes a Barcelona, avísanos.
Un abrazo
Carlos y Cristina

marié spunea...

¿Vives en España?

Cadu & Cris spunea...

Sí, ahora vivimos en Barcelona. :)

K. spunea...

No se si la pregunta era para mi, pero tambien te respondere. Vivo en Rumania. Estudie filologia hispanica y estuve un tiempo en la Universidad de La Coruna. Aunque no este alli Espana es seguramente el pais de mi alma y el espanol mi segundo idioma:) Gracias.

Cadu & Cris spunea...

Ops, no sé si era para mí tampoco, jeje

Cris es filóloga también :)