irinadehartie.blogspot.com Web analytics

marți, 10 martie 2009

Cu inamicii tăi intimi stau în fiecare seară la scară femeile reci din antichitate. Mănâncă seminţe, beau Cola şi scuipă secrete ale vechimii. Duşmănia veche a comisarilor de poliţie se ocupă de rujul amantelor drogate. Se roagă împreună şi din visele lor împrăştiate nu ies decât ouă speciale pentru Cupa Uefa. Cam la atât s-au gândit astăzi gândurile mele cu codiţe roşii. Gândurile mele duşmănoase.

2 comentarii:

Şerban Tomşa spunea...

Nu ştiu de ce, dar atunci când plouă, resentimentele oamenilor amorţesc. Ura ia o pauză. Lumea îşi trage sufletul. Cam tot ce înseamnă acţiune se relaxează. Acvaticul se extinde, invadând uscatul şi lumea este stăpânită de cărţi, gânduri şi proiecte utopice care roiesc în capetele tuturor, ca nişte viespi îmblânzite. Bărbaţii devin lirici şi îndrăgostiţi, iar femeile păşesc ca în vis, pe jumătate adormite. Ploaia este un miracol promis, dar niciodată onorat, ca o datorie făcută la o beţie ruşinoasă.

Şerban Tomşa spunea...

Mi-am imaginat că plouă discret, cu umilinţă, iar străzile îşi uită pentru câteva ore menirea, în timp ce dumneavoastră vă scrieţi textele...