irinadehartie.blogspot.com Web analytics

duminică, 21 decembrie 2008

Principesa


In fiecare dimineata,dupa ce ma nasc,imi pun rochia de printesa.Nici roz,nici cu paiete sau pietre pretioase..Aaa nu..Nici Cenusareasa nu sunt.Rochia mea de printesa e de fapt un costum deux-pieces dintr-o stofa grosuta,potrivita oricarui sezon:toamna si iarna in salile de conferinta incalzite de soba electrica,primavara in gradinile elegante si vara in cramele regilor nestemati.
Am cam noua sute de rochii si costumase pe care le port la diferite evenimente si prin casa. Ma schimb de patru ori pe zi si nu port niciodata aceiasi pantofi cu cele patru costumatii. Ma machiez doar atunci cand ma intalnesc cu o vita nobila. Nu port tocuri mai mari de sapte centimetri si n-am nevoie de stilist pentru ca imi pieptan parul pe spate. Uneori, cand se pune problema cate unui dans antrenant imi prind parul intr-un coc spaniol cu agrafe subitiri, negre si cu capetele rotunde.
Nu imi place sa mi se spuna Majestatea sa. Prefer Alteta sa. Citesc romane politiste. Preferabil in limba engleza. Insotite de un ceai de lamaie. Cand sunt racita ma ingrijesc trei surori medicale tinere, imbracate in alb impecabil si cu unghiile curate. Apropo de unghii...le tin scurte, rotunde si nelacuite. Unghiile sunt mostenire de la o matusa din Franta.
Seara, inainte de culcare, ma asez pe unul dintre fotoliile visinii si ma gandesc la ziua care se incheie. Dupa ce termin citesc cateva cuvinte din DEX (fara definitie, doar cuvantul), sun un prieten care are nevoie de urarile mele si-apoi ma arunc intr-o camasa de noapte pe care am fixat-o multe zile la rand in vitrina unui magazin.