irinadehartie.blogspot.com Web analytics

sâmbătă, 28 august 2010

Spumă mică de cafea amară

Prinţesele hotărâte.

Dimineaţa, cu ochii tăcuţi, buzele îşi deschid visele şi se trezesc sărutate de imagini din filme europene năzdrăvane. Coarda, aparatele de gimnastică, paharul alb, cana cu buline, televizorul nebăgat în seamă, mătasea dentară, cerceii mici-stele de mare, litere în plus, greşeli de ortografie şi de fel de a trăi, dimineaţa singură printre filme europene cochete. Să povesteşti, bine şi rău, şi să te miri de cum o limbă aşa de complicată n-are decât un verb pentru stări şi existenţe. Mă completează universul. Îi răspund cu spumă mică de cafea amară. Şi se bucură pentru că nu orice univers îşi primeşte porţia de perdea crem pătată bine cu vin, cafea şi basme de la ora de algebră.


Nişte prinţese nehotărâte.

4 comentarii:

BLAK ANGEL spunea...

De fiecare data cind iti citesc blogul ma intreb de unde izvorasc asa ginduri frumoase...

K. spunea...

Cred că dintr-un cub mic de gheaţă care se încăpăţânează să reziste.

Întotdeauna m-am întrebat de ce ar vrea cineva care are aşa gânduri frumoase să fie black.
Nu ţi-ar plăcea să fii an ash grey angel, an orchid, a sandstorm a medium champagne one? Sunt atâtea culori..de ce să nu fii una?

ღAzucenaღ spunea...

Ai un blog superb ,piln de inspiratie.Parca intreg universul s-ar fi unit ca sa-ti trimita cele mai nebanuite si palpitante ganduri .Ma bucur ca iti impartasesti ideile cu noi .Esti o carte deschisa a unei lumi ireale .

K. spunea...

Mulţumesc Azucena. Cât despre inspiraţia despre care scrii pe blogul tău, vine ea de undeva, dar cred că e aşa de împrăştiată că a uitat de unde. Important e că se simte în cuvintele tale ca acasă. Mulţumesc.