irinadehartie.blogspot.com Web analytics

duminică, 23 mai 2010

Inegal

Definiţie: Visele sunt de-ce-uri mai mici nerăspunse care creează iluzii de pagubă răsplătită de instanţe superioare curţilor de apel.
Şi nu te opreşti. Alergi şi te superi şi aduni, pui în ordine, reproduci, te loveşti cu unghia ca să vezi unde e realitatea, încerci să o scoţi de sub analiza literară a ecuaţiilor visate şi nu. Nu. Visele sunt vise. Albe, negre şi din când în când cu ochi mici, foarte mici, coloraţi cu roşu, albastru şi transparenţă murdară. Visele se caţără pe realitate şi tu rămâi suspendat sub dorinţa lor de a trimite soarele la culcare mai repede. Rămâi acolo, în afara viselor şi-a vieţilor naturale şi te transformi într-o culoare mai mică rătăcită în dinţii de jos ai vreunui necunoscut în prag de topire.

4 comentarii:

Şerban Tomşa spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Şerban Tomşa spunea...

Visele sunt farse sinistre, făcute de agenţii de voiaj conduse de indivizi excentrici - veniţi de la tropice ! -, care ne jefuiesc de ultimele bancnote - cu care voiam să cumpărăm iubire - şi care ne lasă goi, în mijlocul junglei...
Am uitat unde locuim, nu ştim pe cine căutăm şi de ce, nimeni nu este acasă, dar cineva ne aşteaptă în dosul unei uşi ce aşteaptă să fie deschisă... :)

K. spunea...

Lucizi şi realişti, ştiind că sunt vise fără temelii, ne îndrăgostim de propriile noastre baloane de săpun şi le ciupim din când în când cu degete imaginare şi inofensive, numai ca să ne convingem că da, cineva e acolo, în spatele uşii. Şi baloanele rămân...încăpăţânate şi pline de mândrie. Că mândre mai sunt visele când nu sunt visate! Mulţumesc pentru cuvinte, Şerban.

Anonim spunea...

visele sunt vesele si triste ...pe de-o parte ne motiveaza, dar uneori, cand se lovesc de vreun colt ascutit si se sparg, ploua cu resturi de vise care nu vor mai forma niciodata un intreg...