irinadehartie.blogspot.com Web analytics

duminică, 12 octombrie 2008

"Civilizatii" vs. Romania



4 oameni intr-o masina. 3 civilizati si 1 necivilizata, barbara, bastinasa, indianca, tiganca, un nimeni, o oarecare, una care s-a nascut sub steaua prostului.
Sa-i luam pe rand.
Civilizatul nr. 1. Un civilizat cu bun simt. Un civilizat care are in jur de 30 de ani, are scoala, are familie, o fosta iubita, o prietena noua, un apartament nou, un civilizat care nu are pretentii cand vine vorba de mancare si pat, un civilizat simplu care s-ar fi descurcat foarte bine si daca se nastea in sud-estul Europei.
Civilizatu nr. 2. Un civilizat fara educatie. Ma intreb cine i-a oferit statutul de civilizat? Poate eu atunci cand visam sa fug acolo, in civilizatia lor....Sa revenim. Civilizatul gras. Cu camasa Lacoste putin scoasa din pantaloni, cu burta putin prea rotunda pentru statutul de "aproape milionar in euro", cu o fetitza de doua luni care il asteapta acasa doar pentru ca ii canta si se stramba, cu parul rar dar putin mai lung decat il poarta barbatii necivilizati din tara mea si cu civilizata dupa el.
Deci putem trece la cea de-a treia componenta: Civilizata. Ea. Grasuta dar cu haine scumpe, cu bijuterii inscrptionate care mai de care mai fitzos, cu unghiile pilite de vreo necivilizata intr-un salon scump din tzara lor, cu parul des si scump, si ca si sotzul ei, fara vreo notiune de gramatica.
Aici se incheie partea de caracterizare a personajelor civilizate.
Sa trecem la necivilizata.
Necivilizata. Cu 10 ani mai tanara decat ei, cu mai multe notiuni de gramatica a celeilalte limbi decat ultimii doi, cu parul lins, cu blugi, geanta plina de gunoaie, cu capul plecat si cu inima suparata pe ea pentru ca e acolo, in masina lor, cu inima ei suparata pe ea pentru ca desi nu s-a dus sa spele pe jos la ei, face cam acelasi lucru aici.
Ideile principale: Civilizata arunca pe geamul masinii toate ambalajele si toate sticlele. Civilzatul nr. 2 nu stie sa numere banii si atunci cand plateste ii arunca asa cum dai de mancare la porci. Civilizatul nr. 2 isi doreste sa fie dictator si sa locuiasca in Casa Poporului. Civilizatul nr. 2 si Civilizata lui ii divinizeaza pe "psihopatii" (citat din insasi Civilozatul nr. 2) de americani.
Civilzatul nr. 1 si Necivilizata sufera cand ii aud deschizand gura pe ceilalti doi. Necivilizatii vor fi civilizati de Civilizatul nr. 2 si de sotia acestuia, civilizata.
Tzara mea sangereaza.
Eu rad de durere si ma prefac.
NU ma intereseaza banii civilizatilor. E la moda sa fim ecologici domnilor civilizati! Macar atat!

Niciun comentariu: